M

Michelin-tähtikokki Sauli Kemppainen avaa ravintolan Helsingin Konepajalle

Berliinissä Savu-ravintolallaan Michelin-tähden kokannut Sauli Kemppainen avaa ensi vuoden elokuussa oman ravintolan Fredriksbergin taloon Helsingin Konepajan alueelle. Kemppainen lupaa, että hän tuo ravintolaansa ruokakonseptin, jonka kaltaista ei ole ennen Suomessa nähty.

Sauli Kemppaisen ja Kanrestan yhteistyönä toteutettavan ravintolakonseptin suunnittelu, avainhenkilöiden kiinnittäminen ja muut valmistelut ovat hyvässä vauhdissa. Ravintolan omistaa Kanresta Oy, joka toimii taustalla. Kemppainen johtaa ja kehittää ravintolaa itsenäisesti.

Kemppainen tunnetaan kansainvälisen uran tehneenä ja useamman kerran ulkomailla Michelin-tähdillä palkittuna kokkina. Berliinistä tämän vuoden alussa koronan takia Suomeen palannut Kemppainen on viime kuukausina toteuttanut erilaisia projekteja, mutta jatkossa hän keskittyy tulevaan ravintolaansa.

”Korona on sotkenut minunkin elämääni sekä Berliinissä että täällä Suomessa. Nyt on aika katsoa eteenpäin ja ottaa uusi askel. Olen todella innoissani päästessäni toteuttamaan visiotani”, Kemppainen kertoo Kanrestan tiedotteessa.

Kemppaisen tuleva ravintola avataan uudistuvalle Konepajan alueelle valmistuvaan Fredriksbergin rakennukseen katutasoon. Samaan kiinteistöön tulevat myös uudet MTV:n toimitilat. Kemppainen aikoo tehdä aamusta iltamyöhään palvelevan ravintolan, jonka ytimessä on hänelle ominainen laadukas ja suurella sydämellä tehty ruoka.

”Haluan ravintolasta mutkattoman, laadukkaan sekä hintatasoltaan helposti lähestyttävän. Tärkeintä on aina kokonaisuus. Panostamme henkilökuntaan, palveluun ja tunnelmaan. Haluan, että ravintolassani viihdytään. Sama intohimo, jolla olen keittänyt aina, tulee näkymään uudessa ravintolassa, kylläkin uusilla twisteillä maustettuna”, Kemppainen perustelee.

Sauli Kemppaisen ravintolan rakentaminen on vielä alkuvaiheessa. Kuva: Kanresta.

Kemppaisen mukaan menu on vielä kypsyttelyvaiheessa.

”Siihen liittyen suunnittelen pientä yllätystä – ruokakonseptia, jollaista Suomessa ei ole totuttu näkemään”, hän suostuu paljastamaan.

Kemppainen on työskennellyt lähes 20 vuotta ulkomailla. Viimeinen hänen ravintolansa ulkomailla oli Savu Berliinissä. Se sai Michelin-tähden kahdeksan kuukautta avaamisensa jälkeen. Suomessa hän on työskennellyt mm. Savoyssa, Palacessa ja Kämpissä.

CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments