K

Kuinka paljon ehdit lipittelemään samppanjaa Grand Champagne Helsingin aikana, Taru From?

Yhteistyössä Grand Champagne Helsinki

Grand Champagne Helsinki saapuu samoihin aikoihin kuin lehdet ilmestyvät puihin. Esitetään sen kunniaksi kysymyksiä tapahtumaa järjestävälle Taru Fromille.

Mikä on lempihetkesi Grand Champagne Helsingissä? Ensimmäinen poksahdus? Vai se kun viimeinen sammuttaa valot?
Lempihetkiä on monia. Se hetki ekana päivänä, kun koko porukka kokoontuu ennen kuin ovet avataan ja vieraat tulevat sisään, on hieno. Ilmassa on juhlan tuntua ja jännitystä. Pullojen etiketit vielä oikeaan suuntaan ja sitten poksahdukset, jotka kuuluvat sarjana, kun ovet avataan. Monet yllättävät ja odottamattomat hetket on niitä koskettavimpia, ja yleensä niihin liittyy ihmisten kohtaaminen tavalla tai toisella.
Minkälaisilla fiiliksillä samppanjantuottajat tulevat pohjoiseen? Minkälaisia kommentteja olet kuullut heidän suusta?
Tämä on Grand Champagnen kolmas vuosi, joten tuottajilla voi olla ennakkokäsityksiä. Ekakertalaiset saattavat tulla ajatellen tuttuja viinimessuja, jotka järjestetään usein valtavissa messuhalleissa. Kompakti ja viihtyisä Vanha Ylioppilastalo on eka positiivinen yllätys.
Seuraavaksi he huomaavat, että tapahtuman kävijöissä on paljon naisia ja nuorta porukkaa, mikä poikkeaa monista ranskalaisista viinitapahtumista.

Saamme palautetta, että suomalaiset samppanjanystävät tietävät paljon, ovat aidosti kiinnostuneita ja tykkäävät jutella.

Ollaan saatu kiitosta myös siitä, että monipuolinen samppanjakattaus esittäytyy meillä tasapuolisella tavalla. Jotkut kellarimestarit ovat olleet ihan liikuttuneita siitä, miten samppanjan eteen tehdään täällä duunia isot ja pienet talot samassa rintamassa.
Okei, mikä on lempparisi samppanjan ja safkan yhdistelemisen saralla?
Huikein yhdistelmä on ollut ehkä Ulysse Collin Les Maillons Rosé de Saignée 2011 ja porofile puolukkasoseella. Odottamaton, mutta täydellinen. Yhtä huikea oli Taittingerin Comtes de Champagne 2005 ja kotimaista kaviaaria, tillitapiokaa, kukkakaalipyrettä ja beurre blanc -kastiketta. Myös samppanja ja merenelävät on pettämätön yhdistelmä.
Mites, leviääkö tapahtuma entistä näkyvimmin Vanhan Ylioppilastalon ulkopuolelle?
Kyllä, meillä on mukana 21 ravintolaa viidessä kaupungissa tarjoammassa kuplivaisia etuja Grand Champagne tapahtuman vieraille. Siinä yhdistyy hienosti samppanjan ja ruoan yhdistämisen missiomme. Useat edut ovat voimassa pidempään kuin vain tapahtumaviikonloppuna. Edut saa näyttämällä joko pääsylippua tai Grand Champagne digimaksukorttia.
Ravintoloiden lisäksi myös Alkossa huomioidaan tapahtuma. Viidessä myymälässä ja verkkokaupassa on mahdollista ostaa tapahtumassa mukana olevien samppanjatalojen parhainta antia kotiin.
Minkälaiselta kaupungilta Helsinki oikeastaan näyttää samppanjan näkökulmasta?
Täällä järjestetään ainutlaatuinen samppanjatapahtuma ihan maailman mittakaavassa, joka vetää puoleensa ammattilaisia Suomenkin ulkopuolelta, joten kyllä Helsinki on ehdottomasti kiinnostava! Markkina kehittyy positiivisin luvuin.

Jos tapahtuman vieraita on uskominen, niin kiinnostus ruoan ja samppanjan yhdistämiseen on herännyt uudella tavalla.

Osaatko kuvailla millainen on tyypillinen GCH:n vakkarikävijä? 
Ydinjoukko muodostuu vakkarikävijöistä, mutta ei pelkästään ammattilaisista. Erilaiset ja eri ikäiset ystäväporukat ovat löytäneet tapahtuman. Joka vuosi huomaamme saaneemme uusia kantiksia, mikä on hienoa. Vakituisia kävijöitä on myös Champagnen suunnalta, mikä on meille samalla kivaa palautetta.
Grand Champagnen vieraat edustavat maakunnan terävintä kärkeä. Minkälaista voodoota pitää käytää, että heidät saa Helsinkiin ja vielä samaan aikaan? 
Rakentaminen alkaa jo syksyllä, kun tapaamme kumppaneita yksitellen. Sanoisin, että tapahtuman anti ja tunnelma vetävät puoleensa. On kiva tulla uudelleen, jos jää hyvät muistot edellisestä vuodesta. Tänä vuonna meillä on enstistä enemmän ammattilaisia Champagnesta. Siitä tulee hyvä syke!
Kuinka paljon järjestäjä itse ehtii syventyä samppanjaan (eli lipitellä aamusta iltaan) tapahtuman aikana?
Valitettavan vähän, kuten saatat arvata. Olemme tapahtumassa niin sanotusti kädet savessa ja suut suht kuivina. Parille Master Classilla olen yrittänyt ehtiä mukaan, lauantaina, kun järjestäjänkin pulssi on jo hieman tasaantunut.
Laita loppuun vielä terveiset niille, joita samppanja kiinnostaa, mutta jotka epäröivät tapahtumaan osallistumisen kanssa.
Tulkaa kiireettömällä aikataululla, ystävien kanssa tai yksin, nauttikaa samppanjoista ja herkuista mitä tapahtumassa on tarjolla. Ohjelmaan voi tutustua etukäteen, mutta se ei ole olleenkaan välttämätöntä.

Tapahtumassa voi jutella muiden vieraiden kanssa, kysyä vinkkejä vastaantulevilta. Tunnelma on sellainen.

Erityistä on tietenkin mahdollisuus päästä juttelemaan viinitekijöiden kanssa. Eli tervetuloa Grand Champagne tiimin puolesta, tulkaa juttelemaan meidänkin kanssa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments