U

Uniq Drinks Finland kasvaa – ostoslistalla ovat Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Noita Winery sekä tisleitä valmistava Ägräs Distillery

Heino-konsernin Uniq Drinks Finland vahvistaa asemaansa yhä monipuolisempana juomatalona, kun siihen yhdistetään syksyn aikana Suomenlinnan Panimo ja Fiskarsin Panimo, urban winery Noita Winery sekä käsityöläistisleitä valmistava Ägräs Distillery. Uusi kokonaisuus saa toimitusjohtajan Kyrö Distillerystä.

Yhdistymisen myötä Uniq Drinks Finlandin panimotuotevalikoima täydentyy kotimaisilla pienpanimotuotteilla. Oman lisänsä valikoimaan tuovat nyt kotimaiset tisleet ja rypäleistä valmistetut juomat. Uniq Drinks Finlandin jakeluverkoston avulla näiden pienpanimo- ja artesaanituotteiden saatavuus tarjoutuu yhä laajemmalle asiakaskunnalle.

Uuden kokonaisuuden toimitusjohtajaksi on valittu Mikko Ali-Melkkilä, joka siirtyy 31.8.2020 Kyrö Distillery Companysta, jossa hän on toiminut myyntijohtajana viimeiset kaksi vuotta. Mikolla on kokemusta alkoholikaupasta jo lähes 15 vuoden ajalta.

Uniq Drinks Finlandin nykyinen toimitusjohtaja Timo Vainonen keskittyy jatkossa yrityksen viinikaupan kehittämiseen ja tuoteportfolion kasvattamiseen Mikko Ali-Melkkilän tukena.

KOMMENTTI:
Heinojen perheyhtiöllä on menossa mielenkiintoinen kuvio. Se omisti jo aiemmin osan Suomenlinnan Panimosta, ja Tukkuheino Oy omistaa vähemmistöosuuden Ipa Group Oy:sta, joka operoi Helsingin ydinkeskustassa, Ateneuminkujalla Pien Shop & Bar -olutmyymälää ja Pien Distributionia.

Tukkuheinon hallituksen puheenjohtaja Petri Heino on myös Arctic Blue Ginin taustayhtiön Arctic Brands Groupin hallituksessa.

Verottaja on tulkinnut herkällä kädellä mm. hallitustyöskentelyn jo kahdessa panimoyhtiössä panimoiden väliseksi yhteistyöksi, joka on verottajan mukaan perusteena pienpanimoalennuksen menettämiselle. Nyt Heinoilla on näpeissään jo kaksi pienpanimoa.

Tuore Uniq Drinks Finland -kauppa tarkoittaa myös, että pienpanimo- ja tislaamosektorilla on keskittyminen alkanut. Olvi osti vuonna 2018 enemmistöosuuden helsinkiläisestä tislaamoyhtiöstä, The Helsinki Distilling Companysta, sekä Olvin kumppani Stadin Panimo osti Vakka-Suomen Panimon konkurssipesältä panimon.

Uniq Drinks Finlandin omistaja Heino-konserni tunnetaan erityisesti Heinon Tukun toiminnasta. Kesko kertoi toukokuussa 2019 ostavansa Heinon Tukku Oy:n perheyhtiö Tukkuheino Oy:ltä ja henkilöomistajilta. Markkinaoikeus kuitenkin antoi tämän vuoden helmikuussa päätöksen, jolla se asettui kielteiselle kannalle yrityskauppaa koskien Keskon määräävän markkina-aseman vuoksi.

EDIT 18.8.2020 klo 15.21:
Jutussa annettiin ymmärtää, että Heinojen perheyhtiö on mukana Pien-olutkaupan uudessa ravintolapanimosssa Helsingin Hämeentiellä. Tieto oli huti. Tukkuheino Oy omistaa vähemmistöosuuden Ipa Group Oy:sta, joka operoi Helsingin ydinkeskustassa, Ateneuminkujalla Pien Shop & Bar -olutmyymälää ja Pien Distributionia.

 

CategoriesJuomat Kansi

Facebook Comments