V

Varusteleka haluaa olla maailman paras suomalaisten pienpanimotuotteiden kauppa

Varusteleka, maailman suurimpiin kuuluva militariavarusteiden ja -tavaran erikoisliike Helsingin Konalassa lupaa olla myös maailman paras suomalaisten pienpanimo-oluiden myymälä ja ravintola. Siksi se haki luvat Sotima-baariin, jotta vahvemmat oluet, siiderit ja sima saatiin valikoimiin. Tähtäin on kuitenkin pienpanimotuotteiden verkkokaupassa, joka toimittaisi juomat kotiovelle – kunhan byroslavia suo.

”Kyse on hauskasta, vanhasta vitsistä.

Varustelekan Olutparoni Eric Andersson selvittää Sotima-baarin nimen taustaa: ”Kyse on hauskasta, vanhasta vitsistä. Työkaverini Sauli taisi keksiä, että kun on baarissa, niin puhelimessa voi eukolle kertoa olevansa sotimassa.”
Varusteleka, logo
Varusteleka on tunnettu suorasta markkinointipuheesta, joka ei aina ole poliittisesti korrektia, mutta sitäkin useammin viesti on kantaaottavaa. Periaate on olla Hyvien puolella, joka on tietenkin moniselitteistä ottaen huomioon armeijatarvikkeiden kirjon.
Olutparoni Eric Andersson raottaa myymälän olohuoneen eli Sotima-baarin ja myymälän olutvalikoimien olutkalenteria.
”Varustelekan perustajaomistaja Valtteri Lindholm taisi keksiä, että meillä pitää olla oma olut. siitä se lähti. Viime viikolla saimme valikoimiin kaarinalaisen RadBrew´n vain meille tehdyn Panssari Porterin sekä Der Rote Baron ALE:n. Seuraavaksi on tulossa Ruosniemen Panimon Paroni-portteri, joka on saatavilla vain Sotimasta.”
”Monet oluemme ovat kertaluonteisia erikoisuuksia. Suunnitteilla on Vakka-Suomen Panimon kanssa kauppavahvuinen erä- ja riistaolut. Ja ainakin Suomenlinnan Panimosta on tulossa jouluolut Varustelekan henkeen. Käymme keskusteluita ja neuvotteluita moneen suuntaan.”

Vihdoinkin hunajasimaa ympäri vuoden

Hieno juomakulttuurinen veto on ollut ottaa sima valikoimiin. Kummallisen väärinkäsityksen takia simasta on muodostunut vapun ajan juoma, vaikka sima on ollut vanhastaan mm. mainio kesän hellejuoma. Varustelekan myymälä ja Sotima myyvät sekä kauppavahvuista että 10-prosenttista hunajasimaa. Espoolaisen Simapajan makea hunajasima Innkeeper’s Daughter ja kuiva hunajasima Wandering Minstrel ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Kuten kaikki muutkin yli 150 kotimaisen pienpanimonoluen valikoiman pullotteet.
Kahvin ystäville tarjolla on paikan päällä jauhettavat Warrior Coffeen pavut.
Sotima-baari noudattaa Varustelekan myymälän aukioloaikoja, ja baarijuomat on nautittava paikan päällä. Sen sijaan myymälävahvuiset juomat lähtevät mukaan kassan kautta.
www.varusteleka.com
Haastateltavana Varustelekan olutparoni Eric Andersson

CategoriesYleinen

Facebook Comments