T

Tallinnan syksy maistuu lautasella – Nautiskelijan ravintolaviikko avaa sesongin

Vilkasta matkailusyksyä odottava Tallinna tarjoaa monenlaisia ravintolaelämyksiä. Maukas startti etelänaapurin ruokatarjontaan otetaan jo tulevana viikonloppuna. Nautiskelijoiden ravintolaviikko sekä Põhjala Tehas -alueella järjestettävä Mustan ruoan teemapäivä nostavat esille sesongin tuoreet raaka-aineet.

Yhteistyöartikkeli Visit Estonian kanssa.

Syksy on maukkainta aikaa tutustua Tallinnan ravintoloiden tarjontaan. Kymmenet innovatiiviset ravintolat vievät uutta virolaista keittiötä vauhdilla eteenpäin. Laadukkaat ja lähellä kasvatetut raaka-aineet ovat juuri nyt sekä ruokakeskustelun että -tarjonnan ytimessä. Hyvä maku ja näyttävä esillepano ovat ravintoloille kunnia-asia.

Perjantaina käynnistyvä Nautiskelijoiden ravintolaviikko on kätevä ja edullinen tapa tutustua tallinnalaisiin ravintoloihin ja niiden tarjontaan. Mukana on 36 ravintolaa Tallinnasta sekä kaksi pääkaupungin ulkopuolelta Jõelähtmestä ja Padisesta.

Teemaviikon slogan on Armastan häid maitsed (suom. rakastan hyviä makuja.). Lounaan ja kahden ruokalajin menun hinnat alkavat 10 eurosta. Kolmen ruokalajin ateria maksaa edullisimmillaan 20 euroa. Teema-alennuksen saa, kun varaa menun ja pöydän etukäteen.

Kalaa on runsaasti tarjolla Nautiskelijan ravintolaviikolla. Kuva: Toidu Nautleja.

Mustan ruoan festivaali tarjoaa tummaa ruokaa ja elämyksiä.

Kansainvälinen Black Food Festival rantautuu tulevana lauantaina 17. syyskuuta Põhjalan tehdasalueelle Tallinnaan. Tarjolla on tummasävyistä ruoka aina perinteisestä virolaisesta mustasta leivästä jäätelöön, kahveihin ja burgereihin saakka.

Festivaalin tarkoituksena on antaa tilaa luovuudelle ja kokeiluille keittiössä. Erikoisuuksina ovat musta pasta, erilaiset marjat, valkosipuli, tummat juustot ja suklaat sekä luonnollisesti käsityöoluet ja muut juomat. Ohjelmassa on myös erilaisia työpajoja sekä teemaan sopivaa musiikkia.

Tallinnan Mustan ruoan festivaali tarjoaa elämyksiä syksyn pimenevään iltaan. Kuva: Black Food Festival.

Toidu Nautleja – Food Lovers -ravintolaviikko 16.–25.9.2022 Varaukset: vabalaud.ee.
Black food Festival 17.9.2022 klo 11–21. Liput: piletitasku.ee

Facebook Comments