K

Kuinka kräkkäät ravintolan (ja saat ilmaista viiniä)? – Asiantuntijat kertovat

Kuinka ravintola hakkeroidaan? Mitä kannattaa tilata ja mitä ei ainakaan kannata? Viiden Tähden haastattelemat asiantuntijat tarjoavat nimettöminä vinkkinsä saituuteen ja suorituskykyyn taipuvaisten gastronomien vapaaseen käyttöön. Kikkailethan omalla vastuullasi, sillä saatat häpäistä itsesi lisäksi myös seurueesi. Bon Appétit!

Sicapelle

”Jatkuvan hehkutuksemme jälkeen sommelier toi kahden annoksen kanssa kahta eri viiniä, ilmaiseksi. Sommelieria kannattaa kehua, myös ilman mitään syytä.”

Ask

”Pisin menu aina, koska annoskohtainen hinta laskee sitä mukaa kun menu pitenee. Sehän on vähän kuin laittaisi rahaa pankkiin. Muista tilata muutaman euron hintainen kahvi, vaikka kello lähestyisi keskiyötä, koska haluat niiden kanssa tuotavat ilmaiset pettarit.”

McDonalds

”Kannattaa syödä vain egen juustohampurilaisia ja tuplajuustoja. Ateriaa ei pidä ostaa, eikä juotavaa. Koskee etenkin jäävettä. Juo hanavettä himassa ennen kuin menet Mäkkäriin. Myös lasten Happy Meal on hyvä valinta.”

Werner 

”Homma lähtee liikkeelle niistä kahden euron rieskoista, jotka grillataan paikan päällä pikaisesti. Päättele itse, miten homma siitä etenee. Sanotaan näin, et kokonaisena grillatun siian hinnalla niitä saa kahdeksantoista. Se on aika v*tun monta rieskaa.”

Kebab-pizzeriat  

”Pyydän aina leipomaan uunituoreen leivän mun pitakebabiin. Kaverilla on pitsataikinaa tiskin takana yllin kyllin, joten sijaa vastaanväitteille on niukalti. Iso ero verrattuna siihen normaaliin pahvinpalaan, joka lämpätään mikrossa. Jonossa taaempana ei kyllä digata.”

Savoy

”Savoyssa kannattaa olla toimittaja, koska silloin saa niin tuntuvan alennuksen, että Savoy alkaa tuntua järkevän hintaiselta ravintolalta. Tarinan mukaan moni ihminen on alkanut toimittajaksi, jotta vois syödä kahdeksannessa kerroksessa edullisesti.”

Olo

”Pisin mahdollinen lista, mutta ei viiniä lainkaan. Siis ei kulaustakaan. Olon hintalaatusuhde on tällä tavalla ihan poskettoman hyvä, vaikka viiniä tekeekin mieli.”

Kaikki ravintolat

”Kandee tilata puolikas viinipaketti, koska ei kukaan kehtaa kaataa niin pieniä kaatoja kuin puolikkaassa viinipaketissa tulisi. Väkisinkin saat enemmän viiniä kuin mistä maksat.”

Gaijin

”Pelkkiä snäksejä, ei koskaan pääruokaa. Sushiplatterin voi tilata, mutta muutoin tätä ohjenuoraa on syytä seurata orjallisesti.”

Pihviravintolat

”Liha-annokset kannattaa tilata jaettaviksi, vaikka ravintola haluaisi myydä jokaiselle oman. Pöytä täyteen erilaisia lisukkeita. Pääsee yllättävän halvalla. Kukaan ei huomaa eroa somessa.”

Muru

”Murussa kannattaa syödä viidentoista egen risotto baarin puolella, mutta välttää viimeiseen saakka kiusausta tilata mitään muuta, koska henkilökunta paketoi homman ovelasti heti kalliimmaksi päivän menuksi ilmeenkään värähtämättä. Juo lasi viiniä, syö risotto ja jatka matkaa.”

Baarit

”Tynnyrivahvat viinakset maksaa monesti about saman verran kuin vastaavat normaalivahvat tisleet. Suosimalla tynnyrivahvaa, känni pysyy kovana edullisemmin.”

Kauan sitten kuopattu lähiöpitseria

”Lähiössä oli pizzeria, joka ei veloittanut täytteiden vaihtamisesta mitään. Tilasin kasvispizzan, jonka paprikat ja sipulit vaihdoin kebablihaan ja pekoniin. VEGE 2.0! Tää oli ehkä 1992, mut kannattaa kokeilla nykyäänkin.”

CategoriesYleinen

Facebook Comments