J

Jää hyvästi Anthony Bourdain! – löytyi kuolleena hotellihuoneesta

Maailman suurten uutistoimistojen ja medioiden mukaan Kitchen Confidental -paljastuskirjan myötä maailman maineeseen vuonna 2000 noussut kokki Anthony Bourdain on kuollut. Hänet löydettiin tänä aamuna hotellihuoneestaan hirttäytyneenä. Poliisin mukaan tapahtumaan ei liity rikosta. Anthony Bourdain oli kuollessaan 61-vuotias.

Bourdain oli juuri tekemässä uutta ruokamatka -TV-sarjaa Parts Unknown Ranskan jaksoa. Hänet löysi Eric Ripert, joka oli Bourdainin hyvä ystävä ja matkaseuralainen. Ripert tunnetaan ranskalaisen keittiön suurena nimenä New Yorkin kolmen tähden Le Bernardin -ravintolan kokkiravintoloitsijana.

Anthony Bourdain kävi maailman matkoillaan myös Helsingissä, missä hän teki No Reservations –sarjan jakson vuonna 2012. Oppaana ”ruokamaailman alkuperäiselle rocktähdelle ja pahojen kokkipoikien Elvikselle” Helsingissä toimi Hanoi Rocks -veteraani Sam Yaffa.

Toimittaja Mikko Takala tekin Anthony Bourdainin haastattelun Viiteen Tähteen vuonna 2002 Bahamalla, jossa Bourdain lepäili ennen tv-sarjan kuvauksia. Yksi kysymyksistä kuului näin:

Mikä olisi täydellinen viimeinen ateria ja siihen sopiva soundtrack?

Anthony Bourdain: ”Lontoolaisen keittiömestarin, Fergus Hendersonin valmistama paahdettu luuydin runsaana kerroksena paahtoleivän päällä kapristen ja merisuolan kanssa. Sen lähemmäs täydellisyyttä ei pääse… nirvana! Unohtakaa se hullunlehmäntautihössötys ja menkää St. Johniin. Viimeisen aterian taustalle Rollareiden ”Let It Bleed”, Heartbreakersien ”LAMF” ja tietenkin Clashin ”London Calling”.”

Anthony ”Tony” Bourdainin sekä pari päivää aiemmin uutisoitu muotisuunnittelija Kate Spaden itsemurha ovat nostaneet USA:ssa julkisen keskustelun, mikä yhteiskunnassa on pielessä, koska itsemurhat ovat kahdessakymmenessä vuodessa lisääntyneet 25 prosenttia – yli kahdessakymmenessä osavaltiossa jopa 30 prosenttia.

Näin ruokamaailman vaikuttajasta näyttää muotoutuvan myös yhteiskunnallinen, järjestelmäkriittinen vaikuttaja.

CategoriesYleinen

Facebook Comments