R

Ravintoloiden kuluneet posliiniastiat voi palauttaa uudelleen käyttöön entisöintipalvelun avulla

Astioiden ja keittiötarvikkeiden tukkumyyjä E.Ahlstöm on aloittanut ravintola-astioiden entisöintipalvelun, jonka avulla on mahdollista palauttaa loppuun käytetyt posliiniastiat uudelleen kiertoon. AINIA-kiertotalouspalvelu vähentää kuluneista astioista syntyvää jätemäärää ja pienentää ympäristön kuormitusta.

Ravintolat etsivät jatkuvasti keinoja vastata ympäristöystävällisempien tuotteiden kysyntään. Nyt ravintolan tai kahvilan on mahdollista tehdä ympäristöteko palauttamalla loppuun käytetyt astiat uudelleen kiertoon.

Ammattikeittiöiden kovassa käytössä astioiden pinta naarmuuntuu ja lasite muuttuu harmaaksi ajan myötä. Aiemmin tällaiset astiat ovat päätyneet sekajätteenä kaatopaikalle. Laadukkaan posliinilautasen käyttöikä on kulutuksesta riippuen 2–10 vuotta.

”Astioita voidaan ennallistaa jopa 5–7 kertaa. Näin yhden lautasen eliniäksi voi tulla jopa 50 vuotta. Ennallistetun astian hiilijalanjälki on 90 prosenttia pienempi verrattuna täysin uuden astian valmistuksesta syntyvään hiilijalanjälkeen, sanoo E.Ahlströmin yrittäjä ja toimitusjohtaja Petri Nupponen.

AINIA-palvelussa tuotteet ennallistetaan uudelleen käyttöön tai rikkinäiset toimitetaan kotimaiselle tiilitehtaalle rakennustiilien raaka-aineeksi. Ennallistetuista astioista tulee uuden veroisia. Ne ovat yhtä turvallisia, laadukkaita, helppohoitoisia, kestäviä ja käyttökelpoisia kuin ennenkin.

”Ravintoloitsijan ei tarvitse tietää, millaisia astiat ovat tai kenen valmistajan ne ovat. Meille käy kaikki. Kannustamme kaikkia ravintoloita toimittamaan käytöstä poistetut astiat meille, jotta kiertotalouspalvelu saadaan pyörimään mahdollisimman tehokkaasti” Nupponen kehottaa.

Astioiden ennallistamisesta vastaavat Astiakorjaamo Oy:n Kati Tuominen-Niittylä ja Pekka Paikkari Järvenpäässä. Molemmat ovat palkittuja muotoilijoita. Kummallakin on yli 40 vuoden kokemus keramiikasta.

E.Ahlströmin verkkokaupasta voi myös hankkia itselleen tai ravintolaansa AINIA-kierrätyslautasia ja -mukeja ja samalla osallistua vastuullisuustalkoisiin.

CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments