D

Delifox perustaa uuden ravintolakonseptin

Helsinkiläisistä ”Kalaravintoloista” tunnettu Delifox Ravintolat perustaa uuden ravintolakonseptin. Asiakkaiden viihtymiseen ja kokonaisvaltaisiin elämyspalveluihin keskittyvällä kokonaisuudella ei ole vielä nimeä. Vahvasti Helsinkiin ankkuroitunut Delifox hakee myös jalansijaa pääkaupungin ulkopuolelta.
Laajentumiseen liittyen Delifox on ostanut HOK-Elannolta yhden Helsingin vanhemmista olutpubeista, vuonna 1991 perustetun Annankadun William K:n. Delifox Ravintoloiden perustajan Juha Lehdon hollantilaiseen tyyliin alun perin sisustamassa William K:ssa Suomen ensi-iltansa ovat saaneet monet legendaariset oluet. William K:n kaupasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.
”William K:n nimi jää kaupan myötä historiaan Annankadulla. Pubista ei tule myöskään ’Kalaravintolaa’, sillä emme halua siitä kilpailijaa keskustan alueella toimiville olutravintoloillemme”, Delifox Ravintoloiden toimitusjohtaja Markku Orasmaa kertoo.
Suomalaisten olutravintoloiden valikoimat laajentuvat huimaa vauhtia. Perustason kuppilalla voi olla jopa kymmenien erilaisten oluiden valikoima aina kansainvälisistä tuontituotteista kotimaisiin pienpanimo-oluisiim. Oluiden määrä ei enää riitä yksin kilpailuvaltiksi.
”Lähdemme rakentamaan konseptia asiakaslähtöisesti. Laadukas olutvalikoima on yksi lähtökohta. Tuomme mukaan aiempaa laajemmat viinien valikoimat, maukkaat syötävät, ruoan ja juoman yhdistäviä teemaviikkoja sekä monia muita uusia palveluja”, Orasmaa sanoo.
Delifox hakee uutta ravintolakonseptia varten muitakin liiketiloja pääkaupunkiseudulta. Annankatu tulee olemaan konseptin lähtölaukaus.
Delifoxilla on myös olemassa yrittäjävetoinen Mybar-konsepti, jossa emoyhtiö investoi ravintolan rakentamiseen ja puitteiden luontiin. Mybar perustuu siihen, että ravintolayhtiö tekee yrittäjän kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen remontoitavasta kiinteistöstä. Mybarilla on tarkoitus hakea jalansijaa pääkaupungin ulkopuolelta.
”Haemme Mybarin pilottihankkeeseen yrittäjää. Ensimmäinen Mybar on suunnitteilla Helsinkiin, mutta haluamme sen myötä laajentaa toimintaamme koko maahan”, Orasmaa sanoo.
Heikki Kähkönen

CategoriesYleinen

Facebook Comments