V

Valio ostaa Heinon Tukun ─ Perinteinen meijerituotteiden valmistus ja ruokatavaroiden tukkukauppa yhdistyvät

Ravintoloiden ja ammattikeittiöiden palvelujen tarjonnassa tapahtuu merkittävä keskittyminen, kun Valio ostaa Suomen merkittävimpiin tukkukauppoihin kuuluvan Heinon Tukun. Valion tarkoituksena on kasvaa entistä suuremmaksi kumppaniksi ravintoloiden ja kahviloiden ammattilaisille. Valio lupaa tarjota jatkossa yhdeltä luukulta kaiken, mitä ammattikeittiössä tarvitaan.

Ulkona syömisen ja noutoruoan trendin ennustetaan palaavan kasvu-uralle, kun koronapandemia hellittää. Tähän uuteen nousuun tähtää elintarvikeyhtiö Valio, joka ostaa Heinon Tukun. Kauppa vaatii vielä Kilpailuviraston hyväksynnän.

Heinon Tukku oli myynnissä jo kaksi vuotta sitten, jolloin Kesko aikoi ostaa tukkuketjun. Kilpailuvirasto esti kaupan syntymisen. Toteutuessaan kauppa olisi voinut vääristää kilpailua päivittäistavaroiden tukkumyynnissä ravintoloille, hotelleille ja catering-yrityksille.

Yli 120 vuotta toiminut Heinon Tukku Oy on yksi Suomen suurimmista ammattikeittiöitä palvelevista tukuista. Yrityksen liikevaihto on viime vuosina ollut keskimäärin noin 240 miljoonaa euroa. Koronapandemia supisti liikevaihdon viime vuonna noin 170 miljoonaan euroon.

Kaupan mukana Valiolle tulee noin 340 työntekijää. Valion uuden liiketoimintayksikön johtoon tulee Tuomas Sorri, joka toimii tällä hetkellä ammattikeittiöitä ja elintarviketeollisuutta palvelevan Valio Food Solutionsin myyntijohtajana.

Tuomas Sorrin mukaan Valio ja Heinon Tukku täydentävät hyvin toisiaan. Kuva: Markku Lempinen

Heinon Tukulla on tuhansien tuotteiden valikoima tuoreista vihanneksista lautasliinoihin ja asiakkaina erityisesti pääkaupunkiseudun ravintoloita ja kahviloita. Valion mukana taas tulee maan laajin jakeluverkosto sekä erityisesti julkisen sektorin asiakkaita.

”Toimitamme tilaukset ajallaan suoraan ravintoloihin, kahviloihin, huoltoasemille ja henkilöstöravintoloihin Hangosta Utsjoelle. Yhdessä olemme nykyistä laaja-alaisempi kumppani niille ravintola-alan toimijoille, joille laatu, kotimaisuus, asiakastarpeiden syvällinen ymmärtäminen ja toimitusvarmuus ovat avaintekijöitä”, Sorri perustelee.

Heinon Tukulla on pikatukut Helsingissä ja Vantaalla sekä toimitustukut Espoossa ja Kuopiossa. Pikatukuissa on yhteensä noin 30 000 välitettävää tuotetta. Suurin osa tuotteista on tuoreita elintarvikkeita sekä juomia, pakasteita ja ruoanlaitto- ja kattaustarvikkeita.

Facebook Comments