R

Ravintola-alan huiput suuntaavat nyt ravintola Gustavin perässä Rovaniemelle – matkailukaupungin uusin tulokas tekee asiat toisin

YHTEISTYÖARTIKKELI Perjantaina 14. elokuuta avautuvan Kitchen & Bar Gustavin ravintoloitsijat Juha Eskelinen, Elisa Honkavuori ja Roope Kotila ovat syystäkin innoissaan. Kolmikko on luonut Lappiin omaperäisen ravintolan, joka on saanut huippuammattilaiset muuttamaan pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle. Vastaavaa muuttoliikettä ei ole ravintola-alalla Lapissa nähty aiemmin kuin hiihtokeskuksissa ja niissäkin vain sesonkiluonteisesti.

Pääkuvassa ovat pääbaarimestari Jessi Leivo (vas.), keittiömestari ja osakas Roope Kotila sekä vuoropäälliköt Magdalena Ojeda Parkkila ja Antti Salli.

Ravintoloitsijakolmikon kaksikko: Elisa Honkavuori ja Juha Eskelinen.

Kitchen & Bar Gustavin nuoreen ja energiseen tiimiin mahtuvat muun muassa Olosta ja Penelopesta tuttu Antti Salli, Kämpissä, Ragussa ja Farangissa uraa luonut Magdalena Ojeda Parkkila sekä baarimaailman “rokkitähti”, maailmalla kisamenestystä kahminut Jessi Leivo, joka aikoo nostaa Gustavin pääbaarimestarina Rovaniemen tasokkaiden cocktail-kaupunkiemme joukkoon.

”Meidän rautainen jengimme tuo Rovaniemelle niin huikeaa ammattitaitoa, että se on koko kaupungillemme iso asia.”

”Uskomme, että huippuruoasta, kiinnostavista viinivalinnoista ja rennosta fiiliksestä nauttivat kaupunkilaiset ja matkailijat löytävät aivan takuulla Gustaviin”, ennustaa kahta muutakin Rovaniemen menestysravintolaa, Yucaa ja Cafe Bar 21:tä, Elisa-vaimonsa kanssa pyörittävä Juha Eskelinen.

Yllättävintä lienee tyylikkään ravintolan hintataso: kaikki á la carte -listan annokset maksavat vain 11-16 euroa. Edullinen hintataso laskee kynnystä kokeilla rohkeasti useampia annoksia.

Vuonna 2014 Vuoden nuoreksi kokiksi ja vuonna 2015 PRO-gaalassa Vuoden ravintolakokiksi valitun Gustavin osaomistajan ja keittiömestarin Roope Kotilan sanoin: ”Sosiaalinen ja rento yhdessä syöminen on ollut ruokalistan rakentamisen perustana. Gustavissa on sydäntä!”

”Uteliaisuus on kokkailun korkein hyve” – Gustav

Sydäntä ja sielua on myös menussa, joka kertoo tarinaa talon mystisestä hahmosta, Gustav-herrasta, joka on ehtinyt kiertää maailman parhaat viinitarhat ja ravintolat.

”Juureen leivottu Knut-leipämme on Gustavin isoisän nimeä kantava ja alkuperäistä reseptiä mukaileva lämpimäinen. Juureva Knut muistuttaa Gustavia lapsuuden hetkistä isoisän luona, jolloin pöytään tuotiin aina tuoretta leipää, perinteistä kirnuvoita ja kuusisuolaa”.

Ravintola lupaa maukasta, yksinkertaista, kaunista ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa järkihintaisine viineineen. Kesäisin myös kadulle avautuvan kahvila-baarin puolella on nähty kaiken tarjottavan suhteen vaivaa ja luovuutta. Puhumattakaan sisustuksesta, joka sekin on mietitty pala palalta:

New Yorkista idean mosaiikkilattiaan saanut Elisa Honkavuori sai pitää päänsä ja Gustavia koristaa nyt yli 100 000:sta mosaiikkipalasta koottu katseenkerääjä.

Uuden ravintolan avaajien luottamusta tulevaisuuteen valaa havainto, että kuluneen heinäkuun aikana yllättävän moni rovaniemeläinen ravintola on tehnyt historiansa kovimmat myynnit. Vaikka maailmalta tulevat matkailijat puuttuvat lähes kokonaan, pöydät ovat täyttyneet paikallisten lisäksi Lapin road tripeistä innostuneista kotimaisista matkailijoista ja hyvän ruoan ystävistä.

So fresh so clean by Jessi Leivo (pääbaarimestari).

Gustavin viinit toimittaa Soil Wine Group ja Nordalco. Panimoyhteistyö Brooklyn Brewery. Pääyhteistyökumppanit / väkevät alkoholit Bacardi-Martini Finland ja Diageo.

Teksti Pia Jokela
Kuvat Pekka Mustonen

KITCHEN & BAR GUSTAV
KOSKIKATU 12
96200 ROVANIEMI
Gustav verkossa

AVOINNA
MA 11-21 (CARTE KIINNI)
TI 11-22 (CARTE 17-21.30)
KE-TO 11-23 (CARTE 17-21.30)
PE 11-02 (CARTE 16-23)
LA 12-02 (CARTE 16-23)
SU SULJETTU / CLOSED

CategoriesMatkalla

Facebook Comments