H

Helsingin Jätkäsaari on lähempänä kuin Tallinna – niin ovat myös kasvavan kaupunginosan ravintolat

Helsingin Jätkäsaareen on syntymässä uusi mielenkiintoisten ravintoloiden keskittymä. Yksi alueen uranuurtajista on Vessel Bistro & Burger, joka täyttää tänä syksynä vuoden. Ravintolapari on löytänyt hyvin kasvavan kaupunginosan asiakkaansa. Vesselille tärkeää on kestävä ja vastuullinen ajattelu, joka näkyy ja maistuu asiakkaan lautasella.

Jätkäsaarta rakennetaan parhaillaan kovaa vauhtia Helsingin lounaiskärkeen meren äärelle. Asuin- ja palvelurakentamoisen ohella vilkas matkustajasatama tuo Jätkäsaareen elämää. Hyvät laivayhteydet vievät nopeasti Tallinnaan ja Pietariin.

Jätkäsaaresta on pikkuhiljaa kasvanut monipuolisten palvelujen, hyvien ratikkayhteyksien ja sujuvien pyörä- ja kävelyreittien kaupunginosa. Alueen uudet ravintolat houkuttelevat väkeä kantakaupungista ja lähiseudun hotelleista. Onhan Jätkäsaari käytännössä yli kaksi tuntia lähempänä kuin Tallinna.

Kassiopeia Hotels & Restaurant -kokonaisuuteen kuuluva Vessel Bistro & Burger on yksi Jätkäsaaren uusien ravintoloiden uranuurtajista. Vesselin kahden ravintolan kokonaisuus täyttää tänä vuonna vuoden.

Ravintolapäälliikkö Maria Brummer vastaa myös Vessel Bistron viinivalikoimasta, joka perustuu ekologisiin tuotteisiin.

Vessel Bistro tuo lautaselle maukasta ja helposti lähestyttävää fine diningia kohtuulliseen hintaan. Burger-ravintola tarjoaa puolestaan maukkaita elämyksiä rennolla otteella.

Vessel Bistron menu vaihtuu sesonkien mukaan. Jokaisen illan tähti on ”yllätysmenu”, jonka valitsee suurin osa asiakkaista. Viiden ruokalajin yllätysmenun sisältö vaihtelee jopa päivittäin.

”Menu on sananmukaisesti yllätys, sillä kokonaisuuden suunnitteluun ja rakentamiseen keittiömme pistää koko osaamisensa ja kekseliäisyytensä. Se on saanut valtavan suosion, jopa 90 prosenttia vieraistamme valitsee sen”, ravintolapäällikkö Maria Brummer kertoo.

Vesselin yllätysmenu on myös ilo silmälle.

Yllätysmenu on osoitus ravintolan vastuullisuudesta ja hiilijalanjälkeä keventävästä ajattelusta. Hävikkiä ei synny käytännössä lainkaan, kun raaka-aineet käytetään mahdollisimman tarkkaan hyödyksi.

”Lisäksi voimme tuoda asiakkaillemme jokainen päivä maistettaviksi erikoisia herkkuja, joita emme voi tarjota iltamenussamme joko raaka-aineiden hankalan saatavuuden tai kausiluonteisuuden vuoksi”, Brummer perustelee.

Vessel Bistron keittiö on osa sisustusta ja ruoanvalmistus tapahtuu asiakkaiden silmien alla. Keittiöväki käy vuoropuhelua sekä salin henkilökunnan että asiakkaiden kanssa. Palautteen antaminen on luontaista ja helppoa.

Vessel Bistro & Burger toimivat rinnakkain, mutta erillään toisistaan. Itse rakennus henkii ympäristöajattelua.

Vessel Burger on löytänyt oman asiakaskuntansa lähiseudun asukkaista. Rennon burgeriravintolan ylpeys on puuhiiligrilli, joka antaa tulisten hiilien maun pihveihin. Ruokaisia annoksia voi tilata myös kotiin.

”Henkilökuntamme työskentelee molemmissa ravintoloissa eri päivinä. Näin saamme hyvän tuntuman koko asiakaskuntaamme ja tulemme tutiksi lähiseudun ihmisille”, Brummer sanoo.

Ravintolat toimivat palkintoja keränneen Vihreistä vihrein -mallitalon alakerrassa katutasossa. Ekologisesti kestävät ratkaisut ja raaka-aineet ovat olennainen osa koko Vesselin toiminta-ajatusta.

Vessel Burgerin ylpeys on aito puuhiiligrilli.

Joka toinen sunnuntai tarjottavat brunssit ovat Vesselin oma erikoisuutensa, sillä niiden teemat vaihtuva. Jokainen kerta on samalla uusi maku- ja ruokailuelämys.

”Brunsseilla teemme syksyn aikana välimerellisen makumatkan Etelä- ja Pohjois-Italiasta aina Portugaliin saakka ja palaamme takaisin Pohjolaan. Kaiken kruunaa eteläranskalainen isänpäiväbrunssi”, Brummer esittelee.

Nimi Vessel tarkoittaa laivaa tai alusta. Edestakaisen laivamatkan ja Tallinnassa samoilemisen sijaan uusia kokemuksia voikin löytää helposti ja kestävän ekologisesti jo lähtöpisteestä eli satamaterminaalin vierestä. Ja vielä omalle lompakolle sopivaan hintaan.

Vessel Burger & Bistro
Länsisatamankatu 36, 00220 Helsinki
p. 044 763 6857

www.ravintolavessel.fi

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Toptaste.fi:n sekä Kassiopeia Hotel & Restaurants / Vessel Bistro & Burger -ravintolan kanssa.
Kuvat: Heikki Kähkönen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments