O

Olutkulttuuri palaa mediaan

Kantapöydässä-kolumnit ja -pakinat ovat tästä päivästä lukien osa Viisi Tähteä -kokonaisuutta. Tällä palstalla pohdiskelen maailmaa oluen ja muiden panimojuomien, mutta ennen kaikkea erilaisten ilmiöiden, ihmisten, näkemysten ja mielikuvien kautta. Tulevissa kirjoituksissa tyylilajit vaihtelevat siinä missä tunnelmat ja vuodenajatkin.

En ole ollut viime vuosina kertaakaan yhtä innostunut median tekemisestä kuin nyt. Suomalaisessa olut- ja juomakentässä tapahtuu valtavasti tällä hetkellä. Kun siihen yhdistetään ravintolat, tapahtumat, matkailu ja maukas ruoka, en voi sanoa muuta kuin että on etuoikeus surffata tämän elämysmaailman aallonharjalla.

Panimojuomista, viinistä, siideristä, väkevistä sekä RTD- ja virvoitusjuomista ei ole tähän mennessä ollut kattavaa suomenkielistä verkkomediaa. Valmistajien kotisivut keskittyvät luonnollisesti omiin tuotteisiin ja bloggarit keskittyvät hoitamaan oman tonttinsa pääasiassa fiilis- ja harrastuspohjalta. Olemme päättäneet ottaa haasteen vastaan, vaikka duunia on tiedossa lähes yötä päivää.

VIISI TÄHTEÄ -verkkomedia luo ja kehittää alan keskeistä agendaa ja ilmiöitä. Olemme mukana tärkeimmissä tapahtumissa sekä luomme uusia tapahtumakokonaisuuksia synnyttämällä kumppanuuksia eri alojen toimijoiden välille.

Riippumattomana toimijana VIISI TÄHTEÄ toimii foorumina, joka välittää projekti- ja sektorilähtöisesti tietoa innostavasta pinnasta kohti syvempää ymmärrystä ja tietämystä – kuluttajatiedosta kohti ammattilaisten tarvitsemaa tietoa.

Kovan tiedon ja journalistisen sisällön lisäksi viihteellisyys, oivaltavuus, näkemyksellisyys, kilpailut, yhteisöllisyys ja audiovisuaalisuus kuuluvat asiaan. Ne luovat laajan kulttuurisen perustan, jota voimme kutsua hyvällä omatunnolla esimerkiksi lempijuomani oluen osalta moniulotteiseksi olutkulttuuriksi.

Kulttuurinen ulottuvuus on kaiken avain. Sen avulla VIISI TÄHTEÄ luo pesäeroa kaikkiin muihin vastaaviin palveluihin. Tavoitteenamme on siis lisätä juomiin ja niiden käyttötapoihin liittyvää kulttuurista syvyyttä.

Tulevaisuuden ennakointi – ja uusien trendien luominen – juomiin liittyvien ilmiöiden kautta on keskeinen osa agendaa, jonka perustana VIISI TÄHTEÄ vahvistaa Suomea olut- ja juomakulttuurimaana sekä saattaa sen mahdollisimman laajasti näkyville.
Heikki Kähkönen

Facebook Comments