B

Brittiläinen Marco Pierre White Helsingin rautatieaseman ravintoloitsijaksi

Brittiläinen kolmen Michelin-tähden kokki ja tv-tähti Marco Pierre White avaa nimikkoravintolansa ensi syksynä Helsingin päärautatieasemalla. Aseman itäsiipeen tulevan brutaalin bistron nimi on Marco’s Nordic Oriental Kithcen.

VR on etsinyt asemarakennuksen itäsiiven keisarilliseen odotussaliin kansainvälisen tason ravintoloitsijaa jo pitkään. Viime hetken huhut olivat tuomassa Helsinkiin moskovalaisen White Rabbittin keittiövelhon Vladimir Mukhinin, mutta Marco Pierre Whiten ajatus pohjoismaisen ja itämaisen keittiön yhdistämisestä lämmitti suuresti VR:n kulinaristisen osaston johtajia.

Whiten edustaja Lordi Simon Templar kertoi Viidelle Tähdelle lauantaina Lontoossa, että alustava sopimus Marco’s Nordic Oriental Kitchen -ravintolan rakentamisesta on tehty. Sisustustyöt alkavat heti, kun VR:n pääkonttorin muutto Pasilaan käynnistyy vapun jälkeen.

”Marco on ihastunut uuteen pohjoismaiseen ja vielä uudempaan venäläiseen keittiöön, joka nostaa kovaa vauhtia päätään Pietarissa. Keisarillinen sali on loistava paikka eri ruokakulttuurien sulatusuunille jo pelkästään arvokkuutensa ja historiansa vuoksi”, Templar kertoo.

“Meillä on Marcon Pierren kanssa yllättävää yhdennäköisyyttä, varsinkin nenäprofiilissa ja hiustyylissä”, toteaa Viiden Tähden Heikki Kähkönen.

Marco Pierre White suunnittelee Suomeen sijoittuvaa kokkikilpailua.

Helsingin päärautatieasemaa voidaan pitää todellisena idän ja lännen kohtauspaikkana. Keisarillisen odotussalin läpi kulki Venäjän viimeinen keisari Nikolai II saavuttuaan Helsinkiin.

Juhlavaa kaksikerroksista salia on alettu kutsua itsenäisyyden aikana presidentin saliksi, koska eri presidentit ovat käyttäneet sitä matkustaessaan junalla tai vastaanottaessaan rautateitse saapuvia valtiovieraita.

”Uusi suomalainen keittösuuntaus, brutaali bistro, kiinnostaa Marcoa valtavasti. Hän tulee hyödyntämään ajatusta myös tv-tuotannoissaan. Kehitteillä on Suomeen sijoittuva kokkikisa, jossa koko touhu on silkkaa sekamelskaa”, Templar paljastaa.

Marco Pierre White saapuu itse avaamaan ravintolansa syyskuussa. Avajaisista on odotettavissa näyttävä koko perheen tapahtuma.

”Marco laskeutuu helikopterilla Rautatientorille ja lahjoittaa viisi sataa jätskiä. Ja jos vettä sataa, niin kuin täällä Lontoossa nyt, jalankulkijat astukoot lätäköihin ja kiiltäköön asfaltti vetinen”, Templar naurahtaa.

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments