M

Maailman kalleimman maalauksen ostaja olikin Abu Dhabin kulttuuri- ja turismiministeriö – mitä Suomen matkailutärpiksi?

Maailma kohahti, kun Christie´s:in huutokaupassa myytiin Leonardo da Vincin Kristus-maalaus Salvator Mundi puolen miljardin dollarin ennätyshintaan.
Ensin ostajaksi nimettiin saudi-prinssi Mohammed bin Salman, mutta nyttemmin Abu Dhabi on paljastunut teoksen lopulliseksi ostajaksi. Ministeriön tavoitteena on lisätä turismia.

Kukapa ei haluaisi nähdä maailman kalleinta taideteosta, jonka on maalannut maailman tunnetuiman maalauksen, Mona Lisan tekijä Leonardo da Vinci.

Lisäksi Salvator Mundi -maalauksen aitouteen liittyy kysymyksiä ja epäilyjä, jotka istuvat hyvin amerikkalaisen kirjailijan Dan Brownin kymmeniä miljoonia myyneen best sellerin Da Vinci -koodin maailmaan. Kirjassa sekoitetaan historiallisia ja taidehistoriallisia tietoja ja fiktioita, historiallisia tapahtumia, henkilöitä ja esineitä esittämällä näille villejä tulkintoja. Leonardo da Vincin maalaamasta Viimeinen ehtoollinen -teoksesta Dan Brown esittää kiistanalaisia yksityiskohtia.

Leonardo da Vinci: Viimeinen ehtoollinen. Kuva: Pixabay.

Abu Dhabin kulttuuri- ja turismiministeriön laskelmissa tämä kaikki sataa laariin, ja samaan tapaan kuin Da Vinci -koodi on synnyttänyt oman turismin muodon kirjan sisällön bongareiden kautta, Salvator Mundi -maalaus kerännee ennätysmäärin kävijöitä Abu Dhabin Louvre -museoon.
Olisiko Suomen Matkailunedistämiskeskuksen MEK:in nyt syytä pohtia yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa, mitä Suomeen pitäisi hankkia Lapin, 200 000 järven ja 100 000 saaren oheen.
Vai pitäisikö maailmanhistorian kalleimpien rakennusten listalla olevasta Olkiluoto 3:sta tehtävä matkailukohde? Yhdeksän miljardia euroa maksavaan Olkiluoto 3:een verrattuna Leonardo da Vincin maalaus on pikkurahaa.
Kuka ottaa hoitaakseen lauhdevesi-spa:n? Kenellä säteilee sen verran, että ravintolatoimi kiinnostaisi?
Teksti Eeropekka Rislakki
Kuvat Pixabay

CategoriesYleinen

Facebook Comments