T

Tapahtumakielto peruuttaa useita ruoka- ja juomafestivaaleja – konkurssit uhkaavat palveluyrityksiä

Aluehallintovirastot päättävät perjantaina kaikkien yli 500 ihmisen tilaisuuksien kieltämisestä toukokuun loppuun saakka. Helsingin Messukeskus ilmoitti useiden messujen siirtämisestä koronapandemian vuoksi. Myös Helsinki Beer Festival Kaapelitehtaalla on peruutettu.

Helsingin Messukeskus kertoi torstaina laittavansa tapahtumahallinsa kiinni toukokuun loppuun saakka. Gastro Helsinki sulki ovensa torstaina iltapäivällä. Toistaiseksi järjestämättä jäävät mm. Kevätmessut sekä Lähiruoka & Luomu -tapahtuma 2.-5. huhtikuuta.

Helsingin Kaapelitehtaalla huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Helsinki Beer Festival on myös peruttu. Festivaali aiotaan toteuttaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Suomen vanhin olutfestivaali on perinteisesti kerännyt useita tuhansia oluenystäviä.

”Toivomme, että pandemiaksi edennyt koronavirus rauhoittuu mahdollisimman pian. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja määräyksiä ja peruutamme tapahtuman Kaapelitehtaalla”, festivaalijohtaja Markku Korhonen kertoo.

Markku Korhonen lupaa tuoda serbialaisia oluita Suomeen, kun koronaviruksen aiheuttama tilanne rauhoittuu. Kuva: Heikki Kähkönen.

Serbia on Helsinki Beer Festivaalin tämän vuoden teemamaa. Korhonen on parhaillaan Serbiassa tutustumassa käsityöpanimoihin ja oluisiin sekä sopimassa niiden tuonnista tapahtumaa varten.

”Täällä Serbiassa on panimoilla todellinen tekemisen meininki päällä. Haluamme tuoda paikallisia oluita suomalaisten maistettaviksi. Järjestämme joka tapauksessa jonkinlaisen Serbian oluthappeningin Helsingissä heti, kunhan se vain on mahdollista. Nämä oluentekijät ansaitsevat sen”, Korhonen lupaa.

MaRa: Koronakonkursseja on tulossa.

Koronaviruksen seuraukset näkyvät koko matkailu- ja ravintola-alalla. Matkailu- ja ravitsemuspalvelut MaRa kertoo, että kiinalaisista matkailijoista alkaneet peruutukset ovat levinneet suomalaisiin ja ulkomaalaisiin yrityksiin ja yksityisasiakkaisiin

MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo järjestön tiedotteessa, että taloudelliset ja työllisyysvaikutukset ovat matkailu- ja ravitsemusaloilla merkittäviä epidemian pitkittyessä.

”Yrityksiä uhkaa siirtyminen lomautuksista irtisanomisiin etenkin ilman valtion määräaikaisia tukitoimia. Myös konkurssit tulevat lisääntymään”, Lappi sanoo.

Italia päätti torstaina kaikkien kahviloiden, ravintoloiden ja baarien sulkemisesta toistaiseksi. Kuva: Pixabay.
CategoriesYleinen
Tags

Facebook Comments