H

Huippukokit Arto Rastas ja Teemu Korkalainen kuulivat kotiseudun kutsun – Apukka Resort nappasi ravintoloitsijat Rovaniemelle

Useita ravintoloita eri puolilla maata pyörittävät keittiömestarit Arto Rastas ja Teemu Korkalainen ovat palanneet synnyinkaupunkiinsa Rovaniemelle. Kaksikko on ottanut vetovastuun Apukka Resortin kolmesta lappihenkisestä ravintolasta. Vain kivenheiton päässä Rovaniemen lentoasemalta ja Joulupukin Pajakylästä sijaitsevan Apukan makumaailma ulottuu pohjoisista metsistä aina Jäämerelle saakka. 

Yhteistyöartikkeli Apukka Resortin kanssa

Viime vuosina näkyvästi matkailu- ja ravintolapalveluihin investoinut Apukka Resort Rovaniemi tarjoaa revontulimajoitusta, pohjoisia elämyksiä sekä puhtaita makuja Lapin luonnon keskellä. Apukan ravintolat ovat Arto Rastaan ja Teemu Korkalaisen ensimmäinen avaus molempien synnyinkaupungissa.

Majoitusta Apukka Resortissa on tarjolla noin 500 vuodepaikan verran. Parin viime vuoden aikana tehtyjen laajennusten kokonaiskustannukset nousevat yli 12 miljoonaan euroon.

”Ruoka on merkittävä osa matkailijan kokemusta. Panostamme nyt voimakkaasti ravintolapalveluiden laatuun. Kapellimestareiksi keittiöömme halusimme ehdottomasti Lappi-taustaiset huipputekijät”, Apukka Resortin toimitusjohtaja Harri Mällinen perustelee.

Ravintola Aitan alkuruoat juhlistavat lappilaista luontoa. Tartar kotimaisesta häränlihasta, parmesaania, kaprista, piparjuurta ja katajanmarjamajoneesia.

Kun Apukan tiimi otti Rastaaseen ja Korkalaiseen yhteyttä, kaksikko ei tarvinnut miettimisaikaa.

”Totta kai näin upea elämysmaailma kiinnostaa meitä, ollaanhan me Rollon poikia! Saamme aloittaa huipulta, sillä Rovaniemellä on alkamassa kaikkien aikojen vilkkain syys- ja talvimatkailusesonki”, keittiömestarit kertovat.

Apukka Resort tarjoaa herkkuja Jäämereltä pohjoisiin metsiin

Rastas ja Korkalainen lupaavat tuoda mukanaan Rovaniemelle omat kädenjälkensä sekä pitkät kokemuksensa. Vaikka molemmilla on sekä yhteisiä että omia ravintoloita eri puolilla maata, kaksikko aikoo olla Apukassa mahdollisimman paljon paikan päällä.

”Olemme innoissamme saadessamme lähteä luomaan menuja, jotka sopivat kansainväliselle asiakaskunnallemme. Viime syys- ja talvikaudella Apukassa majoittui huikeat 118 eri kansalaisuutta. Sekin on huomioitava, mutta silti kaiken tarjottavan ytimessä vahvasti ovat arktiset elementit”, Rastas sanoo.

Korkalainen kuvailee Apukan uutta keittiötä mieluummin sanoilla fun dining kuin fine dining.

”Tällaisessa lappilaisessa pirtissä, jonka keskellä loimuaa tuli ja ihmiset voivat siemailla sen äärellä viiniä keinutuoleissa, ei voi olla liian jäykkää. Puolirentoa meininkiä, mutta silti kaiken kastikkeista ja liemistä lähtien keitämme itse”, Korkalainen tähdentää.

Pääruokien tähtiä! Etualalla ylikypsää Meri-Lapin karitsaa, selleriä, sieniä, vuolukermaa ja savurosmariinikastiketta.

Kaksikon ruokafilosofia perustuu ajatukseen kokin käsityöläisammatin ylläpitämisestä.

”Laadukas ruoka syntyy ensiluokkaisista ja tuoreista raaka-aineista. Se rakentuu myös intohimosta ja ylpeydestä omaa ammattiamme kohtaan sekä ymmärryksestä siitä, mitä me suuhumme laitamme”, Rastas luettelee.

Apukka Resortin herkkumaailma liikkuu Jäämereltä pohjoisiin metsiin. Aitoja pohjoisia makuja tarjoillaan Ravintola Aitan satavuotiaiden hirsiseinien suojassa á la carte menun lisäksi aamiaisella, lounaalla sekä illallisella.

Ravintola Kota lämmittävine avotulineen on tunnelmallinen illallispaikka aikuiseen makuun. Resortin vastaanoton yhteydessä toimiva Riihi tarjoilee juomia ja pikkusyötävää aikaisesta aamusta yöhön saakka.

”Kun ruoka nautitaan revontulien alla, tulilla ja lappilaisessa kodassa, puhutaan todella autenttisesta kokemuksesta”, Rastas ja Korkalainen hehkuttavat.

Jälkiruoka juhlistaa perinteistä puolukkapuuroa kera suolakaramellin ja marengin.

Miehet Apukka Resortin ravintoloiden takana

Ravintolatoiminnot tuottaa Korkalaisen ja Rastaan omistama North Pole Catering Oy, joka vuokraa Apukka Resortin ravintolatilat käyttöönsä.

Arto Rastas on keittiömestari Rovaniemeltä. Nykyisin hän asuu Lempäälässä. Rastas on vahva suomalaisen ruuan puolestapuhuja, ja hän on tehnyt suomalaisen ruuan edistämismatkoja ympäri maailmaa. Rastaalla on useita ravintoloita ympäri Suomen.

Tampereella Rastaan ravintoloita ovat Dining 26 by Arto Rastas ja Periscope. Lempäälässä hänellä on kesäravintola Villa Hakkari.

Helsingissä hänellä on Bistrot Bardot, Bistro Gina ja marraskuussa 2023 avattava The Rook yhdessä Hans Välimäen kanssa. Ravintolat Ra’amen ja Waffdaddy ovat myös miehen käsialaa. Rastas voitti ensimmäisenä suomalaisena nuorten kokkien maailmanmestaruuden Bermudalla vuonna 2005.

Teemu Korkalainen on myös kotoisin Rovaniemeltä. Nykyisessä kotikaupungissa Helsingissä hänellä on yhdessä Rastaan kanssa neljää ravintolaa. Ne ovat Penelope ja sen kyljessä sijaitseva drinkkibaari Bardemia sekä juhla- ja kokousravintola Xavieri ja hiljattain Ruoholahteen valmistunut Ilmarisen pääkonttorilla sijaitseva Xavier by Lepakko.

Lisäksi Korkalaisella on kesäravintola Laukonkartano Tampereella. Lapissa miehillä on yhteinen North Pole Catering yksityiskokkipalveluineen. Kisakentilläkin Korkalainen on kirmannut monessa maassa ja mantereella. Tuomisina ovat muiden muassa Vuoden Nuori Kokki ja Vuoden Porokokki -mittelöiden voitot.

Apukka Resortin elämykselliset lasi-iglumajoitukset ja ravintolat sijaitsevat kahden järven välissä Lapin luonnon keskellä, mutta vain 18 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta.

Kuvat: Saara Rahkamaa

CategoriesKansi Matkalla

Facebook Comments