Olvi pyrkii erottautumaan muista siiderin- ja lonkeronvalmistajista puhtaasti kotimaisilla tuotteilla. Uuden Cid-siiderin raaka-aineina ovat Ahvenanmaalla kasvaneet omenat. Puolukkalonkeron maun antajina ovat Kainuun korpimetsien marjat ja helsinkiläinen gini.
Lonkeromarkkinat käyvät kuumina tällä hetkellä. Kaupan alkoholirajan nostaminen 5,5 prosenttiin on tuonut runsaasti uusia tuotteita markkinoille. Hinta kiinnostaa kuluttajia. Tuotevalikoimissa tapahtuu jakautumista halpoihin, keskihintaisiin ja muita kalliimpiin premium-tuotteisiin.
Olvi järjesti maaliskuun alussa tavoilleen poiketen kaksi peräkkästä tuoteinfoa. Pari viikkoa sitten esittelyssä oli Olvi Iisalmi Puolukka Gin Lonkero. Viikon päästä oli Olvi Cid –siiderin vuoro.
”Uusien tuotteiden lähtökohtana on suomalaisuus. Olvi on suomalainen panimo. Raaka-aineet tulevat myös suomalaisilta tuottajilta”, Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä tähdentää.
Kainuun puolukalla ja ahvenanmaalaisella omenalla luodaan juomille kotimaisuuteen ja puhtaaseen luontoon perustuva preMium-mielikuva.
Lonkeron mausteina olevat puolukat toimittaa suomussalmelainen Kiantama, joko kerää marjat pääasiassa Kainuun alueelta. Juoman pohjana käytetyn ginin on tislannut Helsinki Distilling Company. Siiderin perustana on ahvenanmaalaiselta Karl-Ersin tilalta poimituista omenoista puristettu tuoremehu.
Heikkilän mukaan iisalmelaispanimo tähtää uutuusjuomilla menestymiseen kapeassa premium-tuotteiden segmentissä. Varsinkin lonkeromarkkinoilla on tilaa ja kysyntää premiumille, sillä monet asiakkaat ovat kiinnostuneita juomien mausta ja laadusta sekä puhtaasta kotimaisesta alkuperästä.
”Puolukkalonkerolla emme hae markkinoilta mitään pikavoittoa, vaan odotamme, että tuote löytää ystävänsä ja sen myötä myös pysyy hengissä. Emme ole edes ajatelleet, että sillä noustaisiin markkinakärkeen ohi greippipohjaisten lonkeroiden”, Heikkilä perustelee.
Siiderikauppa on pudonnut melko kauas omenapuusta.
Siiderin myynti Suomessa on lähes puolittunut 10 viime vuoden aikana. Kotimaan myynti on enää noin 34 miljoonaa litraa, kun se vuonna 2007 oli vielä 60 miljoonaa litraa. Olutta myydään 12-kertainen määrä siideriin verrattuna.
Perusteena siiderin kysynnän vähentymiselle on ollut se, että yksinkertaisesti suomalaiset kuluttajat ovat kyllästyneitä keinomakeutettuihin ja esansseilla aromatisoituihin siiderijuomiin.
Pientä vetoa siiderikauppaan on odotettavissa pienpanimo-oluiden vallankumouksen perässä taapertavasta craft-siidereiden aallosta. Tähän saumaan Olvikin tähtää Cid-siiderillään.
”Päätimme tuoda uuden siiden markkinoille, koska uskomme, että laadukkaan tuotteen avulla voimme luoda siidereiden myyntiin uutta kysyntää”, Heikkilä perustelee.
Cid-siiderin vetovoimana on juoman pohjana käytetyn mehun puristaminen Ahvenanmaalla kasvavista omenalajikkeista. Tuotteessa onkin käytetty neljää eri lajiketta, jotka ovat rypälemäistä vivahdusta antava Santana, jouluisen punainen Amorosa, hapokas Rubinola sekä vaalean kellanvihreä ja mehukas Discovery.
OVI CID -siideri, 4,7 %, on suomalaisista käsin poimituista omenoista valmistettu real cider. Tuotteen mehupitoisuus on 90 prosenttia. Juoma on valmistettu tuorepuristetusta omenamehusta. Siideriin ei ole lisätty aromiaineita.
OLVI Iisalmi Puolukka GIN lonkero, 5,0 %, on valmistettu iisalmelaisesta pohjavedestä ja käsityönä tislatusta Helsinki Distilling Companyn ginistä. Lonkeroon käytetyt suomalaiset puolukat on poimittu käsin pääosin Kainuun metsistä.
Facebook Comments