Asiakkaat tekevät ravintolan. Tämä on Oulun kuulun ravintola Hugon ravintoloitsijan Tommi Tuhkasen ohjenuora ravintolansa olemassa olon perusteeksi. Ravintola tehdään asiakkaille. Hugoon kuuluvat nyt helppo lähestyttävyys, lasillinen viiniä, oivaltava ruoka, lämmin ilmapiiri, henkilökohtainen palvelu sekä ennen kaikkea itse asiakkaat.
Hugon uudistuminen kiteytyy Viiniä. Ystäviä ja hyvää ruokaa -tiivistykseen. Kiteytyksessä on kokemusta Hugon historiasta, siinä on nykyisyyttä sekä lupaus tulevaisuudesta. Tähän kun lisätään keittiön kokeilunhalu ja kunnioitus raaka-aineita kohtaan, sekä asenne, joka tuntuu palvelun henkilökohtaisuutena, lähestytään Hugon henkeä.
Henkilökunnan hyvä stimmunki tarkoittaa myös tunnetta, asiakkaat huomioivaa, kuuntelevaa ja hyvän tuulista palvelua.
Hugossa palvelu ei ole pelkkää tekniikkaosaamista vaan mukana on pelisilmää. Täällä ei olla vain töissä, vaan Hugo on elämää. Tavoitteena hovimestari Hannu Eräluodolla sekä isäntätarjoilija Juha Toppisella on luoda ravintolaan sellainen henki, ettei Hugosta edes halua lähteä kotiin. Kun kaikki tämä summataan, ollaan Hugon ytimessä.
Hugon uudistus ei ole vain uusi logo, vaan kyse on perustavaa laatua olevasta muutoksesta. Kun Oulun torin laidalla sijaitseva Oulun Uuden Seurahuoneen arvorakennus on käynyt suuria muutos- ja korjaustöitä läpi, tuli myös sysäys Hugon päivittämiseksi. Oulu on vahvasti ketjuravintoloiden kaupunki ja kunnianhimoisia, omaäänisiä ravintoloita on vain muutama. Hugo onkin yltänyt myös Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalle.
”Hugo oli toiminut jo pitkään samalla periaatteella. Nyt tuli sopiva hetki punnita uusiksi niin sisustus, paikkamäärä, toimintatapa sekä kehittää ruokatarjontaa – viiniajattelusta puhumattakaan. On kuin uutta ravintolaa avattaisiin”, Hugon myynnistä ja markkinoinnista vastaava Satu Hemmi kertoo.
Kun muutossuunnittelu alkoi, ravintoloitsija Tommi Tuhkasen lisäksi siihen osallistui myös koko henkilökunta. Keittiö purettiin atomeiksi ja se uusittiin.
Hugon keittiön sydän on nyt puuhiiliuuni, joka tuo ruokien valmistukseen sielun ja lopputulokseen oman makuvivahteen.
”Myös sisustus meni täysin uusiksi, ja otimme askeleen olohuonemaisempaan suuntaan. Haluamme viestiä, ettei asiakas koe olevansa itseään hienommassa paikassa, vaan on aina tervetullut. Salissa on paljon luonnon materiaaleja, lattioilla on kauniita mattoja, rentoon olemiseen on varattu sohvia ja seinät ovat saaneet tunnelmallista väripintaa”, Satu Hemmi kuvailee tehtyä muutosta.
Samalla asiakaspaikkojen määrä on kasvanut 40:stä 60:een. Muutos liittyy viiniin. Ajatuksena on tarjota mahdollisuus piipahtaa viinilasillisella ilman painetta pitkän kaavan ruokailuun. Kynnys astua Hugoon on nyt aiempaa matalampi. Toki lasillisten oheen on saatavissa pientä naposteltavaa.
Viini on aiemminkin ollut Hugossa merkittävässä roolissa ruoan ohella, mutta nyt viiniin suhtaudutaan mutkattomammin.
Sen sijaan, että Hugo leimautuisi kalliiden arvoviinien pyhätöksi, viini viestii nyt lisäksi rentoutta, yhdessäoloa, tapaamisia, keskusteluja ja helposti lähestyttävyyttä. Hugo rohkaisee myös seurueita viinin äärelle. Tähän tarkoitukseen on varattu kahdeksalle hengelle korkeampi seurustelupöytä, jossa myös istutaan normiruokapöytää korkeammalla.
Hugo jatkaa tietenkin myös viinin ja ruoan yhdistämistä tavalla, joka vastaa vaativan asiakkaan vaatimuksiin. Ruokalista vaihtuu kuukausittain, mutta kunkin listan aikana keittiö voi soveltaa annoksia raaka-aineen saatavuuden ja laatukriteerien mukaan. Tämä takaa asiakkaalle vaihtelua ja elävyyttä.
”Halusimme muutoksessa pois valmiiden menujen tarjoamisesta, ja nyt tarjolla on vain yksi menukokonaisuus. Muutoin asiakas voi valita itse listalta mielihalujensa mukaisesti annoksia, joko pienempänä annoksena tai pääruokana. Pienempi annosversio sopii myös viinilasillisen rinnalle, jos ei halua syödä pitkän kaavan mukaan. Pyrimme hyvän maun ja mielen yllätykselliseen ruokaan. Tämän takaa sekin, että keittiöpäällikkö Matti Holman johtamassa keittiössämme on niin nuoria kuin kokeneita kokkeja, miehiä ja naisia – näkemysten monipuolisuutta”, Satu Hemmi kertoo.
”Nyt nostamme viinejä teemoilla kuten maan ja alueen kautta. Aloitamme australialaisilla viineillä ja järjestämme myös tastingeja. Menu-kansiossa on teema-ajan viininostoja. Ruoat seuraavat viiniteemoja”, Satu Hemmi kertoo.
Viinivalinnoista vastaavat ravintoloitsija Tommi Tuhkanen ja hovimestari Hannu Eräluoto.
Puuhiiliuuni on saanut kaverikseen lihojen raakakypsytyskaapin, joka sijaitsee salissa näkyvällä paikalla.
Haastattelun aikana kypsytyskaapissa on ikääntymässä Finn Angus –osuuskunnan Aberdeen Angusta, joka on riippunut 13. syyskuuta lähtien. Riiputettua lihaa on Hugossa saatavilla viikonlopun spesialiteettina.
Uutena asiana on myös henkilökunnan ideoima Chefs’ table, joka sijaitsee keittiön puolella. Illallinen keittiön tunnelmassa on mahdollinen tilauksesta ja kattaus voidaan tehdä kahdeksalle hengelle. Viihtyminen on taattu valaistusta myöten.
Hugon yhteydessä on myös viinikellari 24 hengelle, kolme kabinettia 8-10 hengelle sekä kakkoskerroksessa kaksi isompaa kabinettia 20-30 hengelle. Saunatilat sijaitsevat kolmoskerroksessa.
Ravintola Hugo
Rantakatu 4, 90100 Oulu
Verkossa
Facebook
Instagram
Kuvat ravintola Hugo
Facebook Comments