Ruoan tulevaisuus herättää keskustelua ja koskettaa meitä kaikkia. Helsingissä toukokuussa järjestettävä Food & Talk on merkittävin alan keskustelufoorumi Suomessa.
Järjestyksessään toinen Food & Talk -seminaari tarjoaa huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja ruoasta ja sen tulevaisuudesta. Tapahtuma yhdistää ruokakulttuurin, brändäyksen, lobbauksen ja tutkimuksen sekä luo siltaa ilmiöiden ja teknologian välille.
Tapahtuma järjestetään 18. toukokuuta Clarion Hotel Helsingissä. Food & Talkissa haetaan ja annetaan vastauksia, mikä muuttuu ruokatuotannossa ja -kulttuureissa sekä miksi muutokset tapahtuvat.
”Viime vuoden Food & Talk sai erittäin hyvän vastaanoton. Siksi oli selvää, että järjestämme tapahtuman uudestaan. Haluamme muuttaa perinteisiä käsityksiä seminaareista ja tarjota laadukkaan sisällön lisäksi huippuruokaa ja -juomaa”, sanoo Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.
Kannas tähdentää, että Food & Talk 2018 on myös makujen juhla. Ruokasisällöistä vastaavat Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Pekka Terävä sekä keittiön huippuammattilaiset.
Tulevaisuus on läpinäkyvä – Isabel Hoffmann, toimitusjohtaja, Tellspec, Kanada
Puheenvuorossaan Hoffman pohtii, miten tieteen ja teknologian työkalut muuttavat ymmärrystämme ruoan laadusta. Kuluttaja voi pian mitata itse, mitä lisäaineita, allergeeneja, ravintoaineita, kemikaaleja tai paljonko kaloreita ruokatuote sisältää.
Hoffman etsii kertoo, milloin skannausteknologian tuotteet ovat kuluttajien saatavilla sekä miksi ja miten Kanadan ruokateollisuus valmistautuu ruokakulttuuriin ja teknologian muutokseen.
Ruokalobbaus – Hunt Shipman, Principal & Director, Cornerstone Government Affairs, Washington, Yhdysvallat
Hunt Shipman on työskennellyt vuodesta 2006 johtajana Cornerstone Government Affairsissa Washingtonissa. Työssään hän keskittyy elintarvikkeisiin, maatalouteen, luonnonvaroihin, ympäristönsuojeluun ja politiikkaan.
Kuluttajilla on enemmän valinnanmahdollisuuksia kuin koskaan aikaisemmin. Shipman tarkastalee, minkälainen rooli amerikkalaisilla elintarvike- ja maatalousalan lobbaajilla on tässä pelikentässä. Vaikuttavatko sijoittajat siihen, mikä lopulta päätyy supermarkettien hyllyihin?
Foodrunner 2018 -tutkimus – Satu Yrjänen, toimitusjohtaja, Kantar TNS, Suomi
Satu Yrjänen on pitkän linjan markkinoinnin, myynnin ja viestinnän ammattilainen. Hän on tehnyt koko työuransa kansainvälisissä yrityksissä ja ympäristöissä.
Vaikka ruokailuun liittyvät hetket ovat muutoksessa, emootiot ohjaavat yhä valintojamme. Yrjäsen esittelemä Foodrunner 2018 -tutkimus kertoo, miten emootiot vaikuttavat hetkiin, joissa ruokailuun liittyvät ostopäätökset tehdään.
Venäjän huippuravintolat kansainvälisen läpimurron äärellä – Vladimir Mukhin, White Rabbit Restaurant, Moskova, Venäjä
Vladimir Mukhin on moskovalaisen huippuravintolan White Rabbitin keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija. Mukhin on työskennellyt useissa huippuravintoloissa ympäri maailmaa, kuten La Baronessa Ranskassa, El Celler de Can Rocassa Espanjassa, Khajimissa Japanissa ja Can Gobanyssa Espanjassa.
Venäjään kohdistuneet sanktiot ja EU-alueen elintarvikkeille asetettu tuontikielto on vahvistanut Uuden Venäläisen Keittiön syntyä. Perinteiden uudistaminen ja paikallisten raaka-aineiden löytäminen on samalla vahvistanut uuden ruokaidentiteetin syntyä.
Muhkinin on saavuttanut menestystä ja tunnustusta useissa kansainvälisissä kokkikilpailuissa. Vuonna 2017 hänen johtamansa ravintola White Rabbit listattiin 17:nneksi Maailman 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä.
Tapahtumassa keskustellaan myös aiheesta Kiertotalous ja kestävät arvot ruokabisneksessä. Keskustelua vetää Sitran kiertotalouden asiantuntija Merja Rehn. Tapahtuman tarkempi ohjelma n luettavissa nettisivuilta www.foodandtalk.fi.
Seminaarin tuottaja on Food Camp Finland Oy, www.foodcampfinland.fi.
Facebook Comments