Kotipizzan torstainen ilmoitus Social Food Street Burgerjoint -ravintolan kaupasta kiristää kasvavia hapurilaismarkkinoita. Pikaruokaketjut houkuttelevat asiakkaita uusien ravintoloiden ohella laatuburgereilla sekä erilaisilla mobiilisovelluksilla.
Brtianniassa kaksi vuotta sitten uskottiin, että laatuburgereiden rintamaan mahtuu vielä monta ketjua. Nyt tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi. Markkinat ovat tukossa, ja ketjut joutuvat jo supistamaan toimintojaan. Suomessa on uskoa edelleen vahvaan kasvuun.
Pörssiyhtiö Kotipizza Group hankki tällä viikolla omistukseensa enemmistön helsinkiläisestä Social Food Street Burgerjoint -ravintolasta ja Social Food -ruokarekasta. Yhtiön tavoitteena on kasvaa valtakunnalliseksi laatuburgereiden ketjuksi.
Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen uskoo, että hampurilaisten ja erityisesti premium-luokan burgereiden markkinat jatkavat kasvuaan kaikkialla Suomessa.
”Social Burger on noussut lyhyessä ajassa Helsingin parhaaksi ja menestyksekkäimmäksi premium-hampurilaisravintolaksi panostamalla laatuun ja vastuullisuuteen sekä ottamalla huomioon myös kasvisvaihtoehdot. Juuri tällaiselle burgereihin intohimoisesti suhtautuvalle ketjulle on kysyntää kaikkialla Suomessa”, Tervanen perustelee tehtyä kauppaa..
Hesburgerin kännykkäsovelluksella jo miljoona latausta.
Burgereiden ja pizzojen tilaaminen käy nyt kännykällä kaikkialla Suomessa. Kotipizza avasi kesällä KotiBotti-chatbotin, joka toimii Facebookin Messengerissä. Sen kautta voi tilata ja maksaa Kotipizzan tuotteita kännykällä koko maassa. KotiBotti on ensimmäinen pikaviestivälitteinen maksusovellus Suomessa ja yksi ensimmäisistä Euroopassa.
Kesällä 2016 markkinoille tuodun Hesburger-mobiilisovelluksen on puolestaan ladannut puhelimeensa jo yli miljoona asiakasta. Suomen lisäksi latausten määrä on hyvässä kasvussa Baltian maissa. Tällä hetkellä Hesburger-sovellus kerää noin 2000 uutta käyttäjää päivässä.
Hesburgerin sovelluksen avulla voi tilata ennakkoon haluamansa tuotteet ravintolaan ja määritellä itse sopivan hakuajan. Tämä vähentää jonotusta ja helpottaa asiointia ravintolassa. Ruoan valmistumisesta hampurilaisravintola ilmoittaa viestillä, minkä jälkeen asiakas voi noutaa tuotteet ravintolan noutopisteestä.
Uusia pikaruokapaikkoja avataan kovaa vauhtia.
Restel avasi muutama viikko sitten meksikolaisvaikutteisen pikaruokaketjun Taco Bellin ensimmäisen Suomen-ravintolan Helsingin Kalevankadulla. Sitä seurasivat viikon välein Espoon Leppävaaran Sellon ja Matinkylän Ison Omenan ravintolat.
Myös Restelin pyörittämä Burger King -ketju laajenee vauhdilla. Yhtiö avaa pelkästään tänä syksynä 10 uutta ravintolaa eri puolilla maata. Burger Kingit lupaavat palkata hampurilaisbaareihinsa peräti 300 työntekijää.
”Onhan tämä nyt aika huimaa nousukiitoa ihan kansantaloudellisestikin, kun ajattelee millainen työllistämisvaikutus avauksilla on. Jokainen toimipiste työllistää 30 henkilöä, joten kingiä jengiä on siellä täällä ympäri Suomea Itämereltä Leville saakka. Välillisesti myös uudet rakennusprojektit työllistävät merkittävän määrän ihmisiä. Tänä vuonna Restel investoi yli 10 miljoonaa Burger King -ketjuun”, ketjujohtaja Mikko Mollberg kertoo.
Facebook Comments