Meistä

Viisi Tähteä on ravintoloiden, juoma- ja ruokakulttuurin äänenkannattaja, joka aloitti ilmestymisensä vuonna 2002 – ensimmäiset kaksi vuotta painettuna lehtenä, kaksi vuotta myöhemmin myös verkossa. Viisi Tähteä siirtyi tauolle vuonna 2009, jolloin perustajien aktiviteetti kanavoitui muihin tekemisiin. Verkkosivuille teimme viimeisen päivityksen vuonna 2011, jolloin julkaisimme Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksemme tulokset. Sitten tuli hiljaista.

Vuonna 2016 käynnistimme Viisi Tähteä -verkkomedian uudestaan pohdittuamme asiaa yhdessä ja erikseen. Olimme monta kokemusta ja näkemystä rikkaampia. Ei muuta kuin takaisin hommiin!

Periaatteet

Viisi Tähteä -nimi viittaa laatupyrkimykseen, ei helppoon, ylimieliseen tai hienostelevaan asenteeseen. Ainakin omasta mielestämme on olemassa Viisi Tähteä -tapa käsitellä aiheita – hieman yllätyksellinen ja keskusteluttava tulokulma maailmaan.

Olemme alamme näköinen ja elämme alan yhteisöissä. Pyrimme kirkastamaan ravintola-, ruoka- ja juoma-alan identiteettiä ja kohottamaan alalla työskentelevien ammattiylpeyttä.

Optimistinen ja kriittinen

Erityisen optimistinen olemme ravintola-, ruoka- ja juoma-alojen kasvaviin mahdollisuuksiin ja toimialojen loputtomaan kekseliäisyyteen ja luovuuteen. Keräämme alati muuttuvasta toimintaympäristöstä signaaleja ja draivereita, joista voi tulla trendejä – ja myöhemmin megatrendejä.

Nostamme ajastamme esiin uudet, luovat, asiakkaita puhuttelevat ja liiketoimintaa elävöittävät ideat, tuotteistukset sekä tekijät. Samoin kristalloimme klassikkokonseptien vahvasti sykkivän sydämen, jonka takana ovat innostavat näkijät ja kiinnostavat tarinat.

Kriittinen olemme ravintola-alan regulointiin sekä valvontaa suorittavien viranomaisten muotoutuneisiin käytäntöihin ja tulkintoihin. Yli sadan vuoden ajan holhoava ja yksilöä halveksiva virallinen alkoholipolitiikka on demonisoinut kansalaisten lisäksi ravintoloita.

Me lähdemme siitä, että ravintolat muodostavat normaalin toimialan muiden toimialojen joukossa ja että ruoka ja juomat ovat kulttuuria. Piste!

Siksi kyseenalaistamme vääristävät alkoholipolitiikan viralliset perusopit ja haemme uusia, moniäänisiä tulokulmia keskusteluun – kuten elävässä ja elinvoimaisessa kulttuurissa pitääkin.

Läpinäkyvä missio

Emme hae klikkijournalistisia ratkaisuja. Edustamme vanhan koulukunnan journalistisia periaatteita median riippumattomuudesta ja faktojen oikeellisuudesta.

Se ei tarkoita, etteikö meillä voisi mediana olla missioita. Olemme puolueeton media lukuun ottamatta aihealueita, joissa olemme puolemme valinneet (kts. yllä olevat pointit). Riippumaton olemme aina.

Osoite
Viisi Tähteä Media Oy
Arkadiankatu 23 G
00100 Helsinki