Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vierailee Team Finlandin viranomais- ja yritysdelegaation kanssa Etelä-Koreassa ja Singaporessa ensi viikolla. Matkan päätavoitteena on edistää suomalaisten siipikarja- ja maitotuotteiden kauppaa. Mukana on myös kahdeksan panimojuomien ja tisleiden valmistajaa.

Koreassa Team Finlandin delegaatioon kuuluu liha-alan yrityksiä. Matkan tavoitteena on edistää suomalaisen siipikarjanlihan ja muiden siipikarjatuotteiden sekä eräiden maitotuotteiden kauppaa Korean kanssa.

Etelä-Korea kuuluu Suomen merkittävimpiin EU:n ulkopuolisiin kauppakumppaneihin. Suomi on vienyt maahan metsä- ja telakkateollisuuden tuotteita. Kasvua on viime vuosina haettu myös korkean lisäarvon elintarvikkeiden alalta.

Koreasta matka ministeri Jari Lepän delegaation matka jatkuu Singaporeen. Kyseessä on ensimmäinen Singaporeen suuntautuva ministerivetoinen Team Finland -matka.

Singaporessa on mukana yksitoista panimo- ja alkoholijuomien valmistajaa sekä liha-alan yritystä. Vierailulla halutaan edistää maiden välisiä kauppasuhteita ja suomalaisen siipikarjan- ja sianlihan sekä korkealaatuisten alkoholijuomien kauppaa. Vientimatka järjestetään 8.-12. tammikuuta.

Mukana matkustavat yritykset
Atria Finland Ltd
HKScan Oyj / HKScan Asia Ltd
L’Uomu Nokka / Luomu Invest Oy
Altia Oyj
Kyrö Distillery Company
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy
Northern Lights Spirits Oy
Shaman Spirits Oy
Tenu Ventures Ltd
The Helsinki Distilling Company
Ägras Distillery Oy

Facebook kommentit